Bevæg kroppen – også på arbejdet

Stillesiddende arbejde er noget værre noget! Arbejder du foran en skærm, sidder du ned i mange timer om dagen. Du kan risikere kun at forlade kontorstolen for at foretage et par toiletbesøg, gå en tur ned i kantinen og slå et smut forbi kaffemaskinen. Denne manglende bevægelser er hårdt for især ryggen, men også for nakken, knæene, ja, hele kroppen.

Op at stå!

Det gælder om at bevæge kroppen og få den ud af den fastlåste siddestilling mindst en gang i timen, og gerne mere. En metode er at stå op at arbejde ved at få sig et Hæve sænkebord. Et sådant bord kan indstilles, så det passer til din højde og gør det muligt for at bruge din PC eller telefon, mens du står op. Hvis det er muligt for dig, er det også en god ide at gå lidt rundt, mens du taler i telefon. Bare det, at bevæge benene og være oprejst, er velgørende for din krop. 

Et par nemme øvelser

Hvis ikke du uden videre kan kombinere dine arbejdsopgaver med at stå op, bør du hver time være lidt fysisk aktiv. Det kan være svært at huske, så sæt eventuelt en timer til at give besked en gang i timen. Så er det tid til at rejse sig op. Brug det som påskud til at hente kaffe, strække sig eller gå hen og kigge ud ad vinduet. Har du eget kontor, kan du sparke til en imaginær fodbold, lave englehop eller lignende. Bare bevæg dig!